Plaćanje Robe

 


Na TEHNIKA.ME  webshopu, omogućeni su sledeći načini plaćanja:
 
- gotovinom 
- uplatnicom/elektronskim bankarstvom 
- kreditnom ili debitnom karticom

 

Omogućeni načini plaćanja i opis procesa plaćanja


Plaćanje proizvoda na našoj internet prodavnici je moguće izvršiti na jedan od sledećih načina: platnim karticama - VISA, Maestro ili MasterCard koje podržavaju plaćanje preko Interneta. Plaćanje karticama je realizovano u saradnji sa AllSecure doo i NLB Bankom i obavlja se na bezbedan i sertifikovan način preko AllSecure Paymet Gateway-a, jednostavnim unosom podataka sa platne kartice. Nakon što se unesu podaci o kartici i potvrdi plaćanje, banka autorizuje transakciju i time je porudžbina odobrena i ulazi u dalji proces pripreme za isporuku. Iznos će biti rezervisan na vašoj kartici (računu) i neće Vam biti raspoloživ za drugu namenu. Transkacija će biti kompletirana i iznos skinut sa vašeg računa tek kada su proizvodi pripremljeni za transport i predati kurirskoj službi. U slučaju da se plaćanje ne kompletira, odnosno iznos se ne skine sa računa do isteka 14 dana od prihvatanja Vaše porudžbine, ta porudžbenica će biti otkazana i izbrisana. Nakon isteka roka od 14 dana , novac rezervisane na Vašem računu se oslobadjaju i biće Vam ponovo na raspolaganju. Nakon toga možete ponoviti istu ili novu porudžbinu, i izvršiti plaćanje vezano za njih. Proverite kod banke koja je karticu izdala da li Vaša kartica podržava plaćanje preko Interneta.
 


Izjava o konverzijama


Sva plaćanja će biti obavljena u eurima ( € ). Ukoliko se plaćanje obavlja platnim karticama inostranih Banaka izdavalaca, iznos transakcije će biti konvertovan u lokalnu valutu korisnika kartice, prema kursu karticnih kuca Visa/Mastercard."

 

Primenjeni standardi i procesi u zaštiti podataka prilikom plaćanja karticama


Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacije se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola, primenom najsavremenijih metoda tokenizacije osetljivih podataka, i u skladu sa PCI-DSS standardima. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni trgovcu. 3D Secure zaštita za sve trgovce i kupce - AllSecure Payment Gateway koristi najviše globalne standarde zaštite i privatnosti podataka. Svi trgovci koji koriste AllSecure Payment Gateway su automatski uključeni u 3D-Secure zaštitu, čime se kupcima garantuje bezbednost kupovine. Brojevi platnih kartica kupaca se ne čuvaju na sistemu trgovca a sami upis se štiti SSL enkripcijom podataka. PCI DSS Standardi - AllSecure Payment Gateway se konstantno usaglašava sa svim zahtevima kartičarskih organizacija u cilju povećanja nivoa bezbednosti trgovaca i kupaca. Od 2005 godine do danas, bez prekida, sistem je sertifikovan kao PCI-DSS Level 1 što predstavlja najviši standard u industriji. PCI Data Security Standard (PCI-DSS) je norma koja definiše neophodne mere bezbednosti pri obradi, čuvanju i prenošenju osetljivih kartičarskih podataka. PCI Standardima se štite osetljivi podaci o korisniku kartice tokom celog procesa plaćanja: od momenta unosa podataka na prodajnom mestu trgovca, tokom komunikacija između trgovca i relevantnih banaka i kartičarskih organizacija, kao i kasnije čuvanje tih podataka.
 

 

Gotovinski način plaćanja (POUZEĆEM)


Nakon potvrde porudžbine, roba će vam biti poslata kurirskom službom, a Vi ćete platiti kuriru prilikom isporuke vaše podrudžbine. Za porudžbine čiji je iznos 99,99 EUR ili veći, Tehnika.me  Vam pruža besplatnu isporuku na teritoriji cijele Crne Gore. Ukoliko je vrednost porudžbine manja od 99,99 EUR, cijena isporuke je 3,00 EUR + PDV.  


 
Uplatnica


Plaćanje uplatnicom podrazumeva da svoju porudžbinu možete platiti direktnom uplatom u bilo kojoj pošti ili banci. Detaljne podatke koje je potrebno navjesti na uplatnici dobijate putem e-maila neposredno nakon potvrde porudžbine od strane naše službe podrške. Po evidentiranju Vaše uplate, roba će biti poslata na izabranu adresu isporuke.


 
Elektronsko plaćanje


Elektronsko plaćanje podrazumeva da svoju porudžbinu možete platiti preko aplikacije elektronskog bankarstva. Detaljne podatke koje je potrebno navesti na nalogu za prenos dobijate putem e-maila neposredno nakon potvrde porudžbine od strane naše službe podrške. Po evidentiranju Vaše uplate, roba će biti poslata na izabranu adresu isporuke.


  
Plaćanje kreditnom ili debitnom karticom


Plaćanje kreditnom ili debitnom karticom podrazumeva da svoju porudžbinu možete platiti kreditnom ili debitnom karticom koja podržava plaćanje putem Interneta. Proverite kod banke koja je karticu izdala da li Vaša kartica podržava plaćanje preko Interneta.Po evidentiranju Vaše uplate, roba će biti poslata na izabranu adresu isporuke.


 
Povraćaj sredstava


U slučaju vraćanja poručenih proizvoda ili povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio porudžbinu platnom karticom, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, Tehnika.me je u obavezi da izvrši povraćaj isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja. Odabrana banka će na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.

Pozovite +38267306306